Handleiding
Handleiding

9. Rapportages

Personaliseer en analyseer jouw wagenpark tot in detail!

Klik op “Rapportages” in hoofdmenu.

Overzicht

 1. Rapport selectie: Je kunt verschillende rapportages maken op basisvan Nuttige plaatsen (POI), brandstof, CO2, rijgedrag, snelheid, parkeren of je eigen rapportage ontwerpen op basis van jouw wensen en behoeften.
 2. Filters: Hier wijzig je jouw voorkeuren om de data te kunnen filteren. Selecteer “Toepassen” om het te bekijken. Vervolgens drukt je op “Selectie opslaan”om de aangepaste rapportage te maken.
 3. Type: Selecteer de weergave tussen “Totalen” en “Details”. De gedetailleerde versie toont elke rit in details. Terwijl de samengevatte versie een algemeen overzicht van de data toont.
 4. Export: Rapportages kunnen geëxporteerd worden voor extern gebruik. Bovendien kunnen rapporten worden ingepland om afgeleverd te worden op een basis die bij u past. Dit kan in verschillende bestanden zoals, .CSV, Excel of in .pdf. Daarnaast toont de export geschiedenis ook alle eerder geëxporteerde rapporten.
 5.  Wijzig kolommen: Selecteer “wijzig kolommen” om het rapport overzicht aan te passen aan de data die jij wilt zien. Hiernaast kun je de volgorde waarin de gegevens gepresenteerd worden naar wens ordenen. Dit kun je doen door op de verschillende tabbladen te klikken en vervolgens het tabblad naar de gewenste plek te slepen.
 6. Dashboard rapporten: De rapportage op dit scherm toont de gekozen data.

(kilometer) Rapporten automatisch verzenden?

Wanneer je kilometer rapportages of andere rapporten nodig hebt, kan je ze natuurlijk op bovenstaande manier opzoeken. Echter kan je ieder rapport automatisch verzenden en ontvangen in jouw inbox.

 1. Ga naar instellingen in het hoofdmenu en klik op rapportage schema’s.
 2. Er verschijnt een nieuw venster met een grote knop ‘Voeg nieuw rapportage schema toe’. Klik op deze knop om jouw rapportages automatisch te laten verzenden.
 1. Kies bij rapportage template het rapport dat jij wilt ontvangen (Ritten is de meest gekozen)
 2. Gebaseerd op gebruikers of voertuigen
 3. Bekijk: kies uit totalen(alles bij elkaar opgeteld in de geselecteerde periode) of een gedetailleerd rapport (elke rit los met aparte score)
 4. Frequentie: hoe vaak jij het rapport wilt ontvangen
 5. Dag van de maand: Selecteer de dag in de maand wanneer jij het rapport wilt ontvangen
 6. Formaat: kies het gewenste bestandstype
 7. Actief: als jij dit aan vinkt, krijg jij de e-mail met het rapport. Vink uit als je dit rapport tijdelijk niet wilt ontvangen.
 8. Verstuur individuele rapportage: vink aan als je een rapport per voertuig wilt ontvangen
 9. E-mail adressen: zet het e-mailadres neer waarop jij het rapport wilt ontvangen.

Hierna klik je op creëer en jij ontvangt jouw rapportage automatisch. Handig voor de belastingdienst en om een oogje in het zeil te houden!